Concurs Astăzi n-ați scăpat de școală

459

Articole de la același autor

Guvernul nu a dat niciun pas înapoi în ce privește creșterile salariale cerute de profesori încă din luna octombrie, întrucât acestea nu sunt cuprinse în bugetul pe 2008, urmând a se întâlni din nou astăzi cu reprezentanții sindicatelor.
Totuși, câteva zeci de mii de cadre didactice afiliate la Federația "Spiru Haret" declanșează, astăzi, greva de avertisment după ce au cerut Parlamentului, într-o scrisoare deschisă, să se întrunească de urgență și să respingă ordonanța privind amânarea majorării cu 50 la sută a salariilor cadrelor didactice. Calendarul protestelor la nivel național prevede că celelalte trei federații din educație - Alma Mater, FLSI și FEN - vor intra în grevă de avertisment în 10 noiembrie. Din 18 noiembrie toate cele patru federații din educație intră în grevă generală pe termen nelimitat, nemulțumite de decizia Guvernului de a amâna până în 1 aprilie 2009 aplicarea legii.
Probabil că, zilele acestea, mai interesați decât profesorii sunt chiar elevii, care știu că și o grevă de avertisment îi scutește de ore. Din discuția purtată cu Emilian Avramescu, consilierul juridic al FSLI filiala Constanța, am reținut că pe 10 noiembrie va avea loc o grevă de avertisment de două ore, urmată, pe 18 noiembrie, de o grevă generală.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.7226 secunde