Băiat de 15 ani, erou după atacul de la Moscova. Cum a salvat peste 100 de oameni din infern

1237
Băiat de 15 ani, erou după atacul de la Moscova. Cum a salvat peste 100 de oameni din infern - erou-la-15-ani-1711302894.jpg

Articole de la același autor

Islam, în vârstă de 15 ani, este erou la Moscova după ce a salvat, vineri seară, peste o sută de oameni din infernul de la sala de spectacole Crocus City Hall.


Tânărul de 15 ani lucra într-un vestiar când a început haosul. A observat imediat că un grup mare de oameni fugea spre o toaletă, dar știa că de acolo nu ar mai avea scăpare. I-a convins să-l urmeze și i-a condus spre complexul expozițional al mall-ului. Ulterior, au trecut prin spațiul de birouri al clădirii, după care au ieșit în stradă.


Tânărul a spus că a urmat cu strictețe instrucțiunile pe care le-au primit angajații în caz de urgență.


Duminică este zi de doliu naţional în Rusia după atacul de vineri seară, revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic. Purtătorul de cuvânt al SI a declarat că atacul a fost efectuat de „luptători” înarmați cu „mitraliere, un pistol, cuțite și bombe incendiare”, și că atacul a fost precedat de o misiune de recunoaștere „concertată”. În ceea ce privește motivul atentatului, gruparea jihadistă a transmis că „atacul vine în contextul unui război normal în desfășurare între Statul Islamic și „ţările care luptă împotriva Islamului”.


Patru indivizi au pătruns în sala de spectacole Crocus City Hall, înainte de a deschide focul cu arme automate asupra mulţimii şi de a declanşa un incendiu cu un lichid inflamabil, provocând moartea a cel puţin 143 de persoane.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4214 secunde