IN MEMORIAM. 7 ANI DE LA MOARTEA UNUI EROU. Tristețe și regrete la mormântul lui Marius-Daniel Fripis

746
29 august 2015 va rămâne veșnic în istoria Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” Constanța, dar și a orașului de la malul mării, ca o zi care a provocat multă suferință și întristare în rândul personalului și membrilor familiei sublocotenentului (post-mortem) Marius-Daniel Fripis. Militarul și-a pierdut viața în linia întâi, la datorie. Pompierul constănțean a participat în acea dimineață la o ultimă misiune în lupta pentru salvarea vieții semenilor.



Sâmbătă, 29 august 2015, la ora 11:26, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa a fost anunţat telefonic, prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, că în curtea unei locuinţe din municipiul Constanţa a izbucnit un incendiu, la o butelie încărcată cu gpl. Imediat, la locul evenimentului s-au deplasat efective aparţinând Detaşamentului de Pompieri Constanţa-Oraş, cu o autospecială de intervenţie cu apă şi spumă. În timpul misiunii de recunoaştere efectuată la faţa locului, butelia a explodat, comandantul echipajului de intervenţie suferind leziuni incompatibile cu viața și fiind declarat decedat de medicul de pe ambulanţa sosită prima la locul intervenţiei.



Pentru curajul şi devotamentul său faţă de arma pompieri, Marius-Daniel Fripis a fost avansat post-mortem la gradul de sublocotenent şi i s-a acordat Ordinul „Bărbăţie şi Credinţă” în grad de Cavaler de preşedintele României. Totodată, în semn de recunoştinţă, unitatea unde pompierul a activat îi poartă acum numele - Detaşamentul de Pompieri „Sublocotenent Fripis Marius-Daniel”.



Sâmbătă, 27 august, a avut loc slujba de pomenire. Pompierii au adus un pios omagiu eroului pe care constănțenii îl păstrează în memoria noastră ca pe un bun profesionist, colegii ca pe un bun camarad. Tristețea și regretele se pot observa în continuare pe fețele tuturor celor care l-au cunoscut. „Pentru noi, pompierii, timpul vindecă orice, dar niciodată amintirile. Să ne rugăm pentru sufletul lui şi să-l cinstim cu demnitate şi onoare!”, au transmis reprezentanții ISU Dobrogea. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.0945 secunde