Ban Ki-moon cere Iranului să aplice în totalitate rezoluțiile ONU

206
1
Ban Ki-moon cere Iranului  să aplice în totalitate rezoluțiile ONU - banki-1346328735.jpg
Secretarul general al Organizației Națiunilor Unite, Ban Ki-moon, a cerut Iranului să pună în aplicare în totalitate rezoluțiile Consiliului de Securitate al ONU privind activitățile sale nucleare, într-un discurs pronunțat, ieri, la summitul Țărilor Nealiniate organizat la Teheran, relatează AFP. 


Iranul trebuie "să respecte pe deplin rezoluțiile pertinente ale Consiliului de Secu-ritate și să coopereze cu Agenția Internațională pentru Energie Atomică", a declarat Ban Ki-moon avertizând în legătură cu declanșarea unei "spirale a violenței" în jurul dosarului nuclear iranian. 


Totodată, Ban Ki-moon a denunțat ferm negarea Holocaustului și a dreptului Israelului de a exista, în discursul său rostit în fața principalilor lideri iranieni în deschiderea summitului. 


"Resping ferm orice amenințare de către un stat membru al ONU pentru distrugerea unui alt stat sau co-mentarii jignitoare care neagă fapte istorice, cum ar fi Holocaustul", a afirmat Ban, într-o declarație referitoare la afirmațiile recente ale unor lideri iranieni în legătură cu acest subiect. 


Președintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a negat în mod repetat Holocaustul și, în această lună, a descris Israelul ca "o tumoare cance-roasă". În 2005 el a provocat rumoare după ce a afirmat că Israelul ar trebui "șters de pe hartă".



Comentează știrea

christian louboutin outlet sale
28 februarie 2014
christian louboutin outlet sale

christian louboutin replica trainers Stiri Actual : Ban Ki-moon cere Iranului să aplice în totalitate rezoluțiile ONU | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online christian louboutin outlet sale http://torino.segoya.net/images/christian-louboutin-paris.asp

Articole pe aceeași temă

Luni, 13 August 2012
Stire din Actual : Cutremur devastator în Iran
Pagina a fost generata in 0.6307 secunde