Bombardamentele rusești în Siria, intensificate cu câteva zile înainte de intrarea în vigoare a armistițiului

85
Bombardamentele rusești în Siria, intensificate cu câteva zile înainte de intrarea în vigoare a armistițiului - siria123-1456422354.jpg

Articole recomandate

Rusia a intensificat bombardamentele în nord-vestul Siriei, în condițiile în care sâmbătă intră în vigoare un armistițiu stabilit de SUA și Rusia, informează Reuters.

Bombardamentele efectuate de avioanele rusești sunt menite să faciliteze avansul forțelor guvernamentale siriene în zona Latakia, arată sursa citată.

Faptul că Rusia a bombardat miercuri și joi zone din Siria a fost confirmat și de organizația Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului.

Adversarii regimului Bashar al-Assad se așteaptă ca armata siriană și Rusia să nu accepte armistițiul care va intra în vigoare la sfârșitul săptămânii. Încetarea focului nu se va aplica organizațiilor fundamentaliste Stat Islamic și Frontul al-Nusra.

Acordul de încetare a focului în Siria va intra în vigoare pe 27 februarie la ora 0.00 (0.00, ora României).

Începând din martie 2011, Siria este scena unui conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forțele opoziției și grupuri teroriste, printre care și organizația Stat Islamic.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1388 secunde