Bulgaria, avertisment către Londra privind respingerea imigranților străini

293
1
Bulgaria, avertisment către Londra privind respingerea imigranților străini - bulgariaavertismentdur-1387719422.jpg

Articole recomandate

Președintele Bulgariei, Rosen Plevneliev, i-a atras atenția premierului britanic, David Cameron, că măsurile vizând limitarea accesului imigranților europeni la ajutorul de șomaj riscă să dăuneze reputației Marii Britanii și să o izoleze, scrie AFP.
Într-un interviu publicat în ediția online a publicației The Observer, președintele bulgar precizează că Marea Britanie ar trebui să se considere o mare putere mondială pionier în materie de integrare și să reziste apelurilor naționaliste pentru legi mai dure care să limiteze imigrația.


Reamintim că David Cameron a anunțat că persoanele din Uniunea Europeană care caută locuri de muncă nu vor mai putea pretinde, de la 1 ianuarie 2014, ajutor de șomaj în primele trei luni ale șederii lor în Marea Britanie.


După cum au subliniat autoritățile de la Londra, această măsură urmărește să îi împiedice pe cetățenii străini să abuzeze de sistemul de protecție socială din Marea Britanie.


La fel ca în alte opt țări, cetățenii români și bulgari, care în prezent au dreptul să exercite un număr limitat de meserii, vor avea de la începutul anului viitor acces liber pe piața forței de muncă din Regatul Unit.


"Să izolezi Marea Britanie și să dăunezi reputației sale nu este o poveste bună de scris", a adăugat Rosen Plevneliev.
"În momentul de față, bulgarii își pun multe întrebări în legătură cu societatea britanică, democrată, tolerantă și umană", a mai afirmat el. 


"Suntem, astăzi, într-o Mare Britanie unde se scrie istoria devierii spre izolare, naționalism și o viziune politică pe termen scurt?", s-a întrebat șeful statului bulgar. 


Numeroși cetățeni britanici se tem de afluxul de imigranți români și bulgari după 1 ianuarie 2014. Șeful diplomației de la Sofia, Kristian Vighenin, a declarat că bulgarii nu sunt "cerșetori’ în Marea Britanie și a denunțat ascensiunea euroscepticismului și xenofobiei în Europa, scrie Agerpres.




Comentează știrea

filip
23 decembrie 2013
IA de auzi

bulgaria se pare ca are o persoana ce-i poate apara in Europa , la noi burtosii si puturosii din parlament nu stiu de ce sunt pusi si de ce iau salariu lunar.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4193 secunde