Cancelarul german Olaf Scholz se opune reintroducerii serviciului militar obligatoriu

161
Cancelarul german Olaf Scholz se opune reintroducerii serviciului militar obligatoriu - 1-1715757365.jpg

Articole de la același autor

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat că nu susţine reintroducerea serviciului militar obligatoriu în ţara sa, după modelul suedez, transmite agenţia DPA.

În cursul unei vizite la Stockholm, el a fost întrebat dacă Germania ar putea rezolva problema insuficienţei personalului militar prin înrolarea obligatorie, ca în Suedia. Cancelarul a răspuns că, „până la urmă, este vorba de modul în care putem convinge suficienţi bărbaţi şi suficiente femei să lucreze în Bundeswehr (n.r. - forţele armate germane) şi să îşi găsească acolo un loc de muncă”.

Serviciul militar a fost obligatoriu în Germania până în 2011.

Scholz a apreciat că „asta nu ar mai merge. Erau mult mai mulţi soldaţi, erau mult mai multe cazărmi, era mult mai multă infrastructură care a trebuit construită. Nimic din toate astea nu mai este necesar astăzi şi nici nu este un plan urmărit de cineva”.

Efectivele Bundeswehr urmează să crească până în 2031 de la 182.000 la 203.000 de militari, iar ministrul apărării, Boris Pistorius, analizează posibilităţile. „Se aruncă propuneri, însă nu sunt deloc comparabile cu cea ce am avut în Germania. De aceea este bine să aşteptăm până apare o idee echilibrată”, a spus Scholz. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3418 secunde