Fostul cancelar federal german Angela Merkel va publica o carte de memorii

173
Fostul cancelar federal german Angela Merkel va publica o carte de memorii - 1-1715668291.jpg

Articole de la același autor

Memoriile fostului cancelar federal al Germaniei, Angela Merkel, intitulate „Libertate. Memorii 1954-2021”, vor fi publicate la sfârşitul lui noiembrie, la trei ani de la încheierea celor 16 ani de mandat al său, a anunţat editorul cărţii, informează agenţia DPA.

Angela Merkel, care a condus Uniunea Creştin-Democrată (CDU), a avut de înfruntat o serie de crize în timpul mandatelor sale, inclusiv cel mai mare aflux de migranţi în Europa în 2015 şi pandemia Covid-19.

Fostul cancelar federal şi-a scris cartea împreună cu Beate Baumann, cel care i-a fost mult timp consilier politic.

Potrivit editorului Kiepenheurer & Witsch, cartea va aduce în prim plan viaţa Angelei Merkel în două state germane: 35 de ani în Germania de Est comunistă şi 35 de ani în Germania reunificată.

Într-un comunicat de presă, Angela Merkel, care s-a născut în Hamburg în 1954, dar s-a mutat la scurt timp după aceea, împreună cu familia sa, în fosta Germanie de Est, a explicat că problema libertăţii, la nivel politic şi personal, a preocupat-o întreaga sa viaţă.

„Fără democraţie, nu există libertate, nu există stat constituţional, nu există apărarea drepturilor omului”, a subliniat ea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4863 secunde