Cât ar costa internarea psihiatrică a lui Breivik

353
Internarea psihiatrică al lui Anders Behring Breivik, autorul atentatelor de la 22 iulie 2011 din Norvegia, ar costa autoritățile acestei țări circa 10,95 milioane de coroane norvegiene pe an, echivalentul a 1,5 milioane de euro, sumă ce corespunde cheltuielilor personale și de securitate, relatează cotidianul norvegian VG, citat de agenția EFE.

Calculul rezultă din estimările autorităților sanitare, care au avut în vedere că va fi nevoie de cel puțin patru persoane în timpul zilei și trei în timpul nopții în centrul care va fi construit special pentru el la închisoarea Ila, unde este încarcerat în prezent.

Un tribunal din Oslo va decide, la 24 august, dacă extremistul norvegian este sau nu responsabil penal, având în vedere starea sa de sănătate mintală, și dacă va fi condamnat la închisoare sau va primi tratament psihiatric.

Autoritățile de la Oslo au decis ca, în cel de-al doilea caz, să se realizeze un centru special de înaltă securitate numai pentru el în închisoarea Ila, întrucât unitățile de psihiatrie existente în spitalele norvegiene nu îndeplinesc condițiile impuse de cazul său special.

Construcția acestui centru va costa circa 2 milioane de coroane (266.000 de euro) și va cuprinde două camere, o toaletă, o sală de gimnastică, un spațiu de depozitare și birouri pentru cei angajați acolo. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3545 secunde