Catastrofa A320 schimbă regulile: Medicii germani cer mai multe analize pentru piloți

280
Catastrofa A320 schimbă regulile: Medicii germani cer mai multe analize pentru piloți - h51859719-1428404664.jpg

Articole recomandate

Medicii germani din domeniul transportului aerian au cerut analize mai riguroase pentru piloți, după prăbușirea avionului Airbus A320 al companiei Germanwings în Alpii francezi, provocată deliberat de copilot, potrivit datelor preliminare ale anchetei, informează AFP.


'Cerem ca piloții să fie supuși unor analize mai frecvente și mai riguroase', a declarat marți, pentru cotidianul conservator Die Welt, președintele Asociației medicilor germani din transportul aerian, Hans-Werner Teichmuller.

'Consumul de medicamente psihotrope și de droguri trebuie, de asemenea, să fie depistat', a mai spus Teichmuller, în condițiile în care ancheta a dezvăluit că Andreas Lubitz, copilot pe acea cursă, a suferit în trecut profunde episoade de depresie și de porniri suicidale, și a consultat mai mulți psihiatri.

Potrivit presei germane, medicamente pentru afecțiuni de ordin maniaco-depresiv au fost de asemenea găsite la domiciliul tânărului de 28 de ani, suspectat că a lansat în mod deliberat, la 24 martie, avionul Boeing al companiei Germanwings spre versanți ai Alpilor francezi, ucigând 149 de persoane și pe el însuși, scrie Agerpres.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0271 secunde