CAZ TERIBIL! Motivul pentru care un bărbat a ajuns la spital, cu dureri îngrozitoare de cap
Articole recomandate
Tornade impresionante lovesc centrul Statelor Unite!
27 Aprilie 2024
Pericol uriaș în Slănic Prahova: O stradă s-a surpat și sute de oameni riscă să rămână fără locuințe
25 Aprilie 2024
Raportul Departamentului de Stat al SUA pe 2023: Spitalele, poliția și vămile din România, afectate de corupție
24 Aprilie 2024
Eveniment fericit în familia Simion. Liderul AUR a devenit tătic
24 Aprilie 2024
Un bărbat din statul New York a ajuns la spital, după ce a mâncat cel mai iute ardei din lume și a început să aibă dureri fulgerătoare de cap. Bărbatul în vârstă de 34 de ani participa la un concurs și a mâncat un singur ardei Carolina Reaper, scrie BBC News.
Durerile îngrozitoare de cap au apărut în următoarele zile, așa că bărbatul a mers de urgență la spital. Cazul său este primul în care astfel de dureri de cap sunt asociate consumului de ardei iuți.
Medicul care l-a tratat i-a avertizat pe toți cei care consumă ardei iuți să nu amâne mersul la spital dacă se confruntă apoi cu dureri bruște și intense de cap, întrucât acestea sunt cauzate de constricția imedită a vaselor care condusc sângele la creier.
Imediat după ce a mâncat ardeiul iute, bărbatul a început să aibă frisoane, iar în următoarele zile au apărut dureri severe de gât, precum și dureri îngrozitoare de cap, care durau doar câteva secunde.
Ardeiul Carolina Reaper a intrat în 2013 în Cartea Recordurilor drept cel mai iute ardei din lume, dar ar putea fi depășit de o nouă specie de chilli denumită "Răsuflarea Dragonului". Acesta "pișcă" mai tare ca oricare altul, au constatat oamenii de știință, care au folosit scara Scoville. Aceasta permite compararea senzațiilor de arsură provocate de iuțeala condimentelor. A fost inventată în 1912 de farmacologul american Wilbur Scoville și măsoară conținutul de capsaicină, molecula responsabilă pentru iuțeala ardeiului.
Pe această scară, Răsuflarea dragonului a obținut un redutabil scor de 2,48 milioane, devansând varietatea Carolina Reaper, care deținea până acum acest record, cu un scor de 2,2 milioane. Însă până când "Răsuflarea Dragonului" va intra în Cartea Recordurilor în mod oficial, Carolina Reaper rămâne cel mai iute ardei din lume.
Medicul care l-a tratat i-a avertizat pe toți cei care consumă ardei iuți să nu amâne mersul la spital dacă se confruntă apoi cu dureri bruște și intense de cap, întrucât acestea sunt cauzate de constricția imedită a vaselor care condusc sângele la creier.
Imediat după ce a mâncat ardeiul iute, bărbatul a început să aibă frisoane, iar în următoarele zile au apărut dureri severe de gât, precum și dureri îngrozitoare de cap, care durau doar câteva secunde.
Ardeiul Carolina Reaper a intrat în 2013 în Cartea Recordurilor drept cel mai iute ardei din lume, dar ar putea fi depășit de o nouă specie de chilli denumită "Răsuflarea Dragonului". Acesta "pișcă" mai tare ca oricare altul, au constatat oamenii de știință, care au folosit scara Scoville. Aceasta permite compararea senzațiilor de arsură provocate de iuțeala condimentelor. A fost inventată în 1912 de farmacologul american Wilbur Scoville și măsoară conținutul de capsaicină, molecula responsabilă pentru iuțeala ardeiului.
Pe această scară, Răsuflarea dragonului a obținut un redutabil scor de 2,48 milioane, devansând varietatea Carolina Reaper, care deținea până acum acest record, cu un scor de 2,2 milioane. Însă până când "Răsuflarea Dragonului" va intra în Cartea Recordurilor în mod oficial, Carolina Reaper rămâne cel mai iute ardei din lume.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Sâmbătă, 23 Iulie 2016
Sâmbătă, 06 Iunie 2015
Joi, 04 Iunie 2015
Luni, 01 Aprilie 2013
Sâmbătă, 27 Octombrie 2012
Sâmbătă, 22 Septembrie 2012
Joi, 28 Iunie 2012
Joi, 15 Decembrie 2011