CE a semnat al cincilea contract pentru cumpărarea de vaccinuri anti-coronavirus

113
CE a semnat al cincilea contract pentru cumpărarea de vaccinuri anti-coronavirus - 1-1598285719.jpg

Articole recomandate

Comisia Europeană (CE) a încheiat, luni, o serie de discuții preliminare cu societatea Moderna, pentru achiziționarea, în primă fază, a 80 de milioane de doze dintr-un potențial vaccin împotriva COVID-19. Moderna este cea de-a cincea companie cu care Comisia a încheiat un contract de achiziție de vaccinuri, după Sanofi-GSK, Johnson&Johnson, CureVac și AstraZeneca, potrivit unui comunicat al executivului UE.


Contractul ar prevedea posibilitatea ca toate statele membre UE să achiziționeze vaccinul, precum și să îl doneze țărilor cu venituri mici și medii sau să îl redirecționeze către țări europene, potrivit Digi24.ro.


"Se anticipează că Comisia Europeană va dispune de un cadru contractual pentru achiziționarea inițială a 80 de milioane de doze în numele tuturor statelor membre ale UE, cu o opțiune de a cumpăra până la 80 de milioane de doze suplimentare, care vor fi furnizate după ce un vaccin se va dovedi a fi sigur și eficace împotriva COVID-19. Comisia Europeană continuă discuțiile intensive cu alți producători de vaccinuri", mai arată sursa citată.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.879 secunde