Video Ce crede Baconschi despre batjocura francezilor: Ar fi ridicol să replicăm ironiilor

851
1
Ce crede Baconschi despre batjocura francezilor: Ar fi ridicol să replicăm ironiilor - teodorbaconschi48771200-1315748579.jpg
Ministrul Teodor Baconschi a declarat, duminică, într-un interviu, că nu va replica la ironiile din emisiunea TV "Les Guignoles de l'Info" la adresa românilor, pentru că ar fi "ridicol", ca și cum "cineva ar da comunicate de condamnare a imaginilor retușate ale Cațavencilor".

"Pentru cine cunoaște Franța, Les Guignols este probabil cea mai corozivă emisiune TV de satiră. A replica la ironiile Guignolilor ar fi ridicol. Este ca și cum cineva ar da comunicate de condamnare a imaginilor retușate ale Cațavencilor. Satira își are rostul ei într-o societate liberă și o practicăm și noi cu destulă voluptate", a spus ministrul de Externe, întrebat ce reacție are diplomația română față de umilirea românilor în emisiunea "Les Guignols de l'Info".

Baconschi a mai spus că aceia care au urmărit atent emisiunea au putut observa că "nu românii erau obiectul satirei, ci doi comentatori sportivi francezi, cunoscuți pentru accente xenofobe și care cu ceva vreme în urmă se făcuseră vinovați de remarce antisemite".

"Păpușile care reduceau, fictiv, imaginea românilor la niște clișee jenante nu proferau o batjocură la adresa României, ci caricaturizau xenofobia. Nu avem așadar de ce să replicăm Guignolilor, dar rămânem vigilenți și vom protesta energic de fiecare dată când imaginea României va fi afectată prin eventuale declarații oficiale. În rest, nu le putem cere altor state democratice să limiteze libertatea presei", a mai declarat șeful diplomației.

O emisiune umoristică din Franța i-a prezentat pe români ca păduchioși, nespălați și cerșetori, marți, înainte de meciul dintre reprezentativa franceză și cea a României, disputat pe Arena Națională, scor 0-0, în preliminariile Campionatului European din 2012.

În timpul emisiunii televizate "Les Guignols de l'Info", difuzată în data de 6 septembrie pe canalul Canal +, cele două marionete din platou au afirmat că românii sunt cerșetori și că au păduchi. "Am o gluma savuroasă... Știi cum se zice la coș de gunoi în români? ... București" e altă replică la adresa românilor, rostită în cadrul aceleiași emisiuni.

Nu e prima dată când parodiștii francezi ridiculizează România. În urmă cu cinci luni, pe 16 aprilie, Jonathan Lambert, un cunoscut umorist francez, a reinterpretat "salutul românesc" în cadrul emisiunii TV "On n'est pas couchés", transmisă de postul de televiziune France 2, la o oră de maximă audiență. Privirea umilă, palma întinsă și tonul rugător au fost elementele prin care Jonatahan Lambert a ilustrat salutul românesc, unul care părea a fi mai degrabă a unui cerșetor oarecare. Gestul francezului a iscat dezbateri aprinse în rândul opiniei publice din cele două țări, care a catalogat "reinterpretarea" ca fiind defăimătoare pentru poporul român.


Comentează știrea

uimitul
12 septembrie 2011
de ce sa le dai replica lor?

ei n-au sefi pe acolo? sa rida de situatiile din tara lor, ce cata aici? si confundind tziganii cu romanii... senegalezii aia care conduc televiziunile din Franta nu mai au nici o limita?

Articole pe aceeași temă

Luni, 25 Iulie 2011
Stire din Social : Acasă la cerșetori
Pagina a fost generata in 0.9836 secunde