Ce trebuie să demonstreze Iranul Occidentului

241
Casa Albă a afirmat că Iranul trebuie să ia măsuri concrete pentru a-și convinge interlocutorii că nu are intenția de a dezvolta o armă nucleară, pentru că nimeni din comunitatea internațională nu crede declarațiile responsabililor iranieni.

Purtătorul de cuvânt al președinției americane, Jay Carney, a afirmat că țara sa "știe foarte bine ce trebuie să facă Iranul pentru a-și îndeplini obligațiile internaționale și să asigure comunitatea internațională cu privire la faptul că nu caută să se doteze cu arme nucleare. Acesta este miezul problemei".

Carney a salutat totuși reluarea prevăzută pentru această săptămână la Istanbul a contactelor între Iran și grupul 5+1 (Statele Unite, Rusia, China, Franța, Marea Britanie și Germania), apreciind că "este important ca această întâlnire să se desfășoare".

Occidentul suspectează Iranul că intenționează prin programul său de îmbogățire a uraniului să se doteze cu arma atomică, fapt negat de Teheran, care asigură că urmărește doar scopuri civile.

"Puțin contează ceea ce au spus iranienii cu privire la intențiile lor, nimeni din comunitatea interna-țională nu crede aceste asigurări", a afirmat Carney. "Astfel, trebuie ca iranienii să ia măsuri concrete pentru a arăta că vor să renunțe la ambiția lor de a se dota cu arme nucleare", a mai spus purtătorul de cuvânt. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3507 secunde