China, în fața unei decizii istorice

119
China, în fața unei decizii istorice - chinajpeg-1375713584.jpg

Articole recomandate

Noii lideri de la Beijing sunt pe punctul de a abandona politica copilului unic, în vederea evitării unei crize a îmbătrânirii populației, într-un context în care forța de muncă se află într-un declin accentuat, relatează The Daily Telegraph, citat de Agerpres. Potrivit agenției oficiale de presă Xinhua, Comisia de Planificare Familială pregătește propuneri de ridicare a interdicției privind nașterea unui al doilea copil, dacă oricare dintre părinți este un copil unic.

Purtătorul de cuvânt al agenției a declarat că scopul acestor măsuri vizează "îmbunătățirea" politicii privind familia și confirmă informațiile scurse către presă, potrivit cărora se pregătește o schimbare majoră în acest sens.

Potrivit The Daily Telegraph, se așteaptă ca noile norme să intre în vigoare la începutul anului viitor și ar putea fi extinse la toate familiile până în 2015.

Politica copilului unic datează, în forma sa originală, din 1971, și a condus până în prezent la 336 de milioane de avorturi și la 222 de milioane de sterilizări, de multe ori prost executate în regiunile sărace. Abuzurile recente au provocat scandal, în condițiile în care pe internet au circulat fotografii cu o tânără mamă, întinsă alături de un copil pe deplin dezvoltat, după ce a fost luată de poliție pentru că nu și-a putut plăti "taxa de compensare socială" pentru un copil ilegal. Tânăra a fost nevoită să facă avort, chiar înainte de nașterea naturală.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0131 secunde