Chirurgul care a recunoscut că şi-a făcut averea din şpăgi, condamnat

223
Chirurgul care a recunoscut că şi-a făcut averea din şpăgi, condamnat - cirurg-condamnat-1707746859.jpg

Articole de la același autor

Chirurgul Cristian Paleru de la Institutul "Marius Nasta" din Bucureşti, primul medic român care a recunoscut că şi-a făcut averea din şpăgi, a fost condamnat la închisoare, după ce a recunoscut o parte din şpăgi şi a fost de acord cu confiscarea extinsă a averii.


Chirurgul Cristian Paleru a fost condamnat, luni, la trei ani de închisoare cu suspendare, după ce a semnat un acord de recunoaştere cu procurorii, acord ce a fost validat de instanţă.


"Admite acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti cu inculpatul Paleru Cristian, în dosarul penal nr. 5642/P/2023. (...) Condamnă pe inculpatul Paleru Cristian la pedeapsa de 3 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită (...) (32 de acte materiale). Interzice inculpatului, ca pedeapsă complementară, exercitarea dreptului de a exercita profesia în executarea căreia a săvârşit fapta, respectiv cea de medic în sistemul public de sănătate de pe teritoriul României pe o perioadă de 2 ani şi 6 luni de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare. (...) Dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe un termen de supraveghere de 3 ani", se arată în decizia de condamnare a chirurgului Cristian Paleru.


Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, medicul a fost de acord şi cu confiscarea extinsă a averii, astfel că anchetatorii i-au confiscat suma de 709.944 lei.


Arestat în luna septembrie 2023, alături şi de alţi colegi, medicul Cristian Paleru a încheiat acordul cu procurorii după o lună petrecută în arestul Poliţiei. El a recunoscut 32 de şpăgi pe care le-a primit de la pacienţi sau familiile pacienţilor şi a fost de acord şi cu confiscarea extinsă a averii.


Un alt medic cercetat în acelaşi dosar este Cornel Petreanu, unul dintre cei mai cunoscuți medici în chirurgia toracică din România şi profesor la Universitatea de Medicină şi Farmacie. El a fost arestat preventiv după percheziţiile procurorilor care au găsit, la el acasă, suma de 50.000 de euro.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.487 secunde