O femeie este căutată de polițiști pentru o țeapă de 120.000 de euro cu ceapă cumpărată din Polonia

371
O femeie este căutată de polițiști pentru o țeapă de 120.000 de euro cu ceapă cumpărată din Polonia - mcz6yz0xjmhhc2g9mtizzgfkztk0ywzl-1699453012.jpg

Articole de la același autor

O femeie din Bihor este urmărită național, după ce a fost condamnată la 2 ani de închisoare cu executare pentru înșelăciune. Tânăra a cumpărat ceapă de peste 120.000 de euro din Polonia, dar a "uitat" să plătească cele aproape 30 de facturi emise pentru marfă. Pedeapsa dată de instanțele din Polonia în 2021 a fost recunoscută de statul român. Însă, scrie bihon.ro, femeia este acum de negăsit.


În 2015, Adriana Ana Buda deținea o firmă pe numele ei. În lunile aprilie, septembrie și octombrie ale acelui an, aceasta a cumpărat tone de ceapă, de la doi angrosiști de legume și fructe din Polonia. Pentru marfa importată, femeia urma să achite aproape 30 de facturi, în valoare totală de 123.000 de euro. Timpul a trecut și, pentru că nu s-a achitat de datorii, femeia a fost dată în judecată de cei doi angrosiști. A urmat un proces, iar în 2021, Judecătoria Districtuală din Zamosc și, ulterior, Curtea de Apel Lublin au decis ca românca să fie condamnată la doi ani de închisoare cu executare. 


În cursul acestui an, scrie sursa citată, autorităţile judiciare din Polonia au cerut omologilor români recunoaşterea pedepsei și executarea ei într-un penitenciar din România. Cererea a ajuns în luna septembrie la Curtea de Apel din Oradea, care a decis, pe 6 octombrie 2023, „executarea în regim de detenție pe teritoriul României a pedepsei de doi ani închisoare”. Femeia a făcut apel, însă acesta a fost respins ca nefondat de Înalta Curte de Casație și Justiție. Drept urmare, femeia va plăti pentru fapta ei cu 2 ani de închisoare. Dar, pentru că este de negăsit, tânăra a fost dată în urmărire națională.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2154 secunde