Circa 60 de migranţi sirieni salvaţi în largul Mediteranei

180
Circa 60 de migranţi sirieni salvaţi în largul Mediteranei - 64e3ae56a5028image-1706118214.jpg
Autorităţile cipriote au anunţat că au salvat miercuri în jur de 60 de migranţi sirieni aflaţi în "pericol", între care copii, care se aflau la bordul unei nave plutind în derivă de mai multe zile în largul acestei insule din Mediterana, potrivit AFP.


Ambarcaţiunea lor a fost reperată la 30 de mile marine de coasta sud-estică a insulei, a declarat Centrul comun de coordonare pentru salvare(JRCC) într-un comunicat.


Ei "au fost găsiţi în situaţie dificilă şi deshidrataţi" după ce părăsiseră Libanul la 18 ianuarie, potrivit JRCC.


"Trei copii şi un adult erau leşinaţi, în timp ce alte trei persoane aveau fracturi la membrele inferioare şi au fost transportate la spital", a adăugat sursa citată, precizând că unele persoane salvate erau în "stare gravă".


Ministrul de interne cipriot Constantinos Ioannou a anunţat că este vorba de "migranţi sirieni", adăugând că a avertizat "în mai multe rânduri împotriva pericolului pe care şi-l asumă" migranţii, "cel mai adesea victime ale reţelelor de traficanţi" în "ambarcaţiuni nepotrivite".


Conform media, ambarcaţiunea lor nu putuse să ajungă în Cipru din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.


Ioannou a recomandat, de altfel, "crearea unei unităţi Europol, colaborare cu autorităţile libaneze şi implicarea serviciului de imigraţie al poliţiei cipriote pentru a supraveghea frontierele Libanului".


În Cipru a crescut numărul sosirilor de nave venind din Siria, devastată de război, şi din Liban, scena unei crize.


Afirmând că se află în prima linie în faţa fluxului migrator în cadrul Uniunii Europene, Ciprul solicită de mai mulţi ani mai multe fonduri şi sprijin politic din partea Bruxellesului pentru a gestiona această problemă.


Autorităţile afirmă că cererile de azil reprezintă 5% din cei 915.000 de locuitori din partea sudică a insulei. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5935 secunde