GALERIE FOTO. Polițiștii de frontieră constănțeni, salvatori pentru migranți în Marea Mediterană

206

Articole de la același autor

Echipajul navei maritime de supraveghere MAI 1107 a Gărzii de Coastă a ajuns acasă după o misiune în Mediterană. Peste 580 de persoane aflate în pericol, salvate în timpul misiunii Frontex.

Nava maritimă MAI 1107 din dotarea Gărzii de Coastă, cu 28 de membri de echipaj, a acostat, la sfârșitul săptămânii trecute, în Portul Constanța după o misiune internaţională Frontex, care s-a desfăşurat în Marea Mediterană pentru o perioadă de trei luni. Nava maritimă MAI 1107, alături de alte ambarcațiuni ale Gărzii de Coastă, a participat , în perioada 13 mai – 13 august la Operațiunea Comună „THEMIS 2023”, organizată sub egida Agenției Europene pentru Poliție de Frontieră și Garda de Coastă (FRONTEX). Nava MAI 1107, aflată în Catania, a executat misiuni individuale de patrulare, cercetare, căutare şi salvare în Marea Mediterană, la frontiera maritimă externă, alături de celelalte autorități de impunere şi respectare a legii ale tuturor statelor membre UE participante la misiune. Echipajul a efectuat un număr de 850 de ore de patrulare, misiune de supraveghere maritimă, pentru creșterea securității frontierei externe maritime a Uniunii Europene din Marea Mediterană. Au fost desfășurate 34 misiuni, fiind parcurse 11.997 Mm și a participat la șase acțiuni de căutare și salvare pe mare, asigurând astfel salvarea a 588 persoane (534 bărbați, 25 femei și 29 copii), cărora le-a fost acordată asistență medicală și debarcarea în siguranță conform indicațiilor autorităților italiene. Toate persoanele au fost preluate de către autorităţile italiene, iar nava Poliţiei de Frontieră Române şi-a reluat misiunile în cadrul operaţiunii Frontex.

Obiectivul principal al Operaţiunii Comune „THEMIS” este reprezentat de sprijinul autorităţilor italiene în supravegherea şi controlul frontierelor maritime ale Uniunii Europene, precum şi de căutare şi salvare a persoanelor aflate în dificultate pe mare (Search and Rescue) la frontiera maritimă a Uniunii Europene.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5694 secunde