Concurs Citiți cu atenție eticheta jucăriei înainte de a o cumpăra

195

Articole de la același autor

Pentru că se apropie Ziua Internațională a Copilului, inspectorii Oficiului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța (OJPC) au demarat un control tematic cu privire la respectarea prevederilor legale privind comercializarea jucăriilor.
Părinții trebuie să fie atenți atunci când cumpără o jucărie la etichetă, avertismentele de vârstă, instrucțiunile de folosire și ambalare.

Părinții care doresc să cumpere o jucărie pentru copilul lor trebuie să fie atenți ca jucăria achiziționată să nu-l rănească pe copil. Orice jucărie care prezintă un potențial pericol trebuie să aibă precizat pe etichetă acest lucru. De aceea, inspectorii OJPC vă sfătuiesc să citiți eticheta jucăriei, care, în mod obligatoriu, trebuie tradusă în limba română.

Ce trebuie să știe părinții
Informațiile de pe etichetă trebuie să conțină denumirea și sediul producătorului, reprezentantului sau importatorului, categoria de vârstă căreia i se adresează, precum și indicații de utilizare și avertismente pentru ca micuțul să poată ști cum se montează, asamblează și utilizează jucăria.
Un alt element care nu trebuie să lipsească la o jucărie este informarea privind necesitatea supravegherii copilului sau purtarea echipamentelor de protecție atunci când micuțul se joacă cu ea.
"Cumpărătorilor le recomandăm să citească cu atenție eticheta pentru a se asigura că jocul sau jucăria corespunde vârstei copilului, că nu are asperități, nu conține părți ușor detașabile sau porțiuni de păr care se desprind ușor", a declarat Gheorghe Trandafir, inspectorul șef adjunct al OJPC Constanța.
Peste 3.300 de jucării au fost controlate de inspectorii OJPC Constanța. 23 de agenți economici vindeau jucării cu deficiențe, din totalul de 25 verificați. Abaterile
s-au referit la peste un sfert dintre jucăriile controlate, valoarea amenzilor fiind de 34.500 de lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8621 secunde