Clima - noua super armă a marilor puteri?

215
Clima - noua super armă a marilor puteri? - clima-1375023309.jpg

Articole recomandate

Serviciile speciale americane s-au arătat interesate de posibilitatea de "a controla" clima pe Pământ. CIA a cerut Academiei Naționale de Științe din SUA să efectueze o cercetare în acest sens, ceea ce a alimentat temerea potrivit căreia americanii vor să intre în posesia armei climatice. 630.000 de dolari au fost alocate de CIA pentru realizarea unui studiu în domeniul geoingineriei. În schimbul acestor bani, oamenii de știință trebuie să cerceteze, în decurs de 21 de luni, impactul uman asupra condițiilor meteorologice. Mai mult, specialiștilor li s-a trasat sarcina să afle în ce mod geoingineria poate amenința securitatea națională.

La prima vedere, cercetarea pare inofensivă, însă realizarea ei pe banii CIA oferă motive să presupunem că, în realitate, americanii speră să dezvolte arma climatică.

Solicitați de Vocea Rusiei, majoritatea experților au refuzat să facă vreun comentariu pe marginea temei respective. Cu toate acestea, niciunul dintre specialiști nu a negat faptul că militarii din întreaga lume visează să intre în posesia armei climatice. Potrivit lui Aleksander Șaravin, directorul Institutului de Analiză Politică și Militară, "principalele state ale lumii sunt preocupate de mult timp de dezvoltarea armei climatice, de mai bine de 50 de ani. Unele au avansat, altele mai puțin. Se știe despre cazuri în care factori externi influențează asupra climei. Cel mai dificil lucru în acest domeniu este să anticipezi rezultatul. De aceea, după părerea mea, nu putem vorbi despre tot ceea ce se întâmplă în acest domeniu în ceea ce privește armamentul".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3777 secunde