CNN: Abdeslam s-ar fi oprit la o cafenea, a doua zi după atentatele din Paris

105
CNN: Abdeslam s-ar fi oprit la o cafenea, a doua zi după atentatele din Paris - salahabdeslam-1448806651.jpg

Articole recomandate

Salah Abdeslam, implicat în atentatele de la Paris,soldate cu 129 de morți, s-ar fi oprit la o cafenea din capitala franceză, la o zi după tragedie, relatează romanialibera.ro.

Potrivit sursei citate, informația a fost furnizată de avocatul lui Ali Oulkadi, un bărbat care l-a luat cu mașina pe un prieten al său și pe Salah Abdeslam, de la o stație de metrou din Bruxelles, la o zi după atentatele de la Paris. 



Avocatul Olivier Martins a declarat, pentru presa belgiană. că Ali Oulkadi a primit un telefon pe data de 14 noiembrie, prin care i se cerea să vină la stația de metrou Bockstael din Laeken, o suburbie din nordul Bruxelles-ului. Când a ajuns acolo, el i-a luat în mașină pe prietenul său și pe Salah Abdeslam, fără a ști inițial cine era acesta din urmă.

"Nu știa că este Salah și nu l-a identificat imediat, deoarece acesta avea fața acoperită cu o glugă. În mașină, Salah i-a spus că fratele său, Brahim, a ucis oameni la Paris și apoi s-a detonat. Clientul meu, care era un prieten din copilărie al celor doi frați, a fost șocat. El nu a realizat ce se întâmplă și nu a putut să gândească limpede", a declarat avocatul Olivier Martins.

Potrivit relatării acestuia, la revenirea în cartierul Schaerbeek, din Bruxelles, cei trei s-au oprit la o cafenea.



Salah Abdeslam este căutat în continuare de autoritățile din Belgia și Franța, fiind bănuit că a plecat în Belgia a doua zi după atentate, cu ajutorul a doi bărbați, Hamza Attou și Mohammed Amri, arestați la 14 noiembrie în localitatea Molenbeek, din Regiunea Bruxelles, și inculpați.

Investigatorii nu au oferit prea multe informații despre rolul acestuia în atentate, dar procurorul-șef al Parisului, François Molins, a precizat că Salah Abdeslam le-ar fi asigurat transportul celor care s-au detonat la stadionul Stade de France, după care a ajuns într-un alt cartier din Paris. Amprentele sale au fost găsite într-una dintre mașinile implicate în atacuri.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5578 secunde