Comparat cu Nicolae Ceaușescu după ce și-a construit Palatul Alb

150
Comparat cu Nicolae Ceaușescu după ce și-a construit Palatul Alb - palat2-1415280841.jpg

Articole recomandate

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a fost comparat de opoziție cu fostul dictator român Nicolae Ceaușescu, după ce și-a construit noul palat prezidențial, ale cărui costuri sunt estimate la 615 milioane de dolari, relatează publicația Hurriyet, în ediția online.


Construirea palatului a provocat divergențe între deputații din Partidul Justiție și Dezvoltare (AKP), aflat la guvernare în Turcia, și formațiunile din opoziție.

"Construcția este o replică a palatului pe care Ceaușescu l-a construit la București, dar în care nu a locuit nici măcar o singură zi. Este o replică atât în ceea ce privește mărimea, cât și în privința mentalității", a declarat deputatul Izzet Cetin, membru al principalului partid de opoziție - Partidul Republican al Poporului (CHP).


Potrivit lui Cetin, construcția palatului a început când Erdogan era prim-ministru și acolo trebuia să fie reședința premierului, dar după candidatura acestuia la președinție, destinația complexului a fost schimbată. "Acest om a construit complexul pentru premier și ar locui acolo chiar dacă ar fi în continuare prim-ministru", a mai declarat Cetin.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1535 secunde