Comuniștii moldoveni sunt dispuși să negocieze cu opoziția

778
Comuniștii moldoveni sunt dispuși să negocieze cu opoziția - f6688fcc298d6dee5c1898e2b090621c.jpg
Comuniștii sunt gata să discute cu opoziția, care a câștigat la diferență mică alegerile legislative, a declarat ieri președintele moldovean în exercițiu și liderul PCRM Vladimir Voronin, în condițiile în care niciuna dintre tabere nu are majoritatea necesară pentru a-l desemna pe șeful statului.
"PCRM este gata de dialog (...) cu toate forțele politice reprezentate în Parlament", a declarat Voronin într-un comunicat citat de AFP.
Șeful statului a salutat "victoria convingătoare" a partidului său, care s-a clasat pe primul loc la alegerile legislative anticipate cu 45,07% din voturi, obținând 48 de mandate din 101 în Parlament, remarcând și că "peste jumătate dintre alegători și-au dat votul altor formațiuni".
Cele patru partide de opoziție, care s-au declarat dispuse să se alieze într-o coaliție, au obținut în total 53 de locuri, dar nu suficiente pentru a alege noul președinte al țării. Pentru a fi ales, un candidat la președinție trebuie să obțină sprijinul a 61 de deputați. Această particularitate a condus, de altfel, la dizolvarea Parlamentului ales în 6 aprilie, în care PCRM avea 60 de reprezentanți.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6888 secunde