Concurs Constanța, cel mai mare consumator de teatru de import, după București

1567
1

Articole de la același autor

Potrivit impresarilor de spectacole, la Constanța, baletul și piesele de comedie fac săli pline, deși orașul nostru se află tot pe locul al doilea, după București, privind prețul biletelor.

Ion Postelnicu este unul dintre cei patru impresari care aduc periodic, la Constanța, spectacole ale teatrelor din București și nu numai. De 17 ani face impresariat artistic și recunoaște că au început să se scoată bani și din teatru. "Am adus în anul 2007 spectacole de teatru, balet, varietăți, iar în 2008 merg pe aceeași linie. Constanța a ajuns al doilea oraș, după capitală, ca număr de bilete vândute la spectacole care nu sunt produse de instituțiile de pe plan local. Dar și prețul biletelor este proporțional cu puterea economică a zonei, astfel încât Constanța a ajuns tot al doilea oraș, după capitală, privind costul unui bilet", ne-a explicat Ion Postelnicu.
Topul celor mai mari consumatori de teatru din țară arată astfel: București, Constanța, Cluj și Timișoara, iar la polul opus se află Oltenia, după cum ne-a declarat impresarul, o zonă lipsită de o sală optimă pentru spectacole marca Nottara sau Bulandra.
Am mai aflat că marile teatre din București și nu numai stau la mâna impresarilor, că fără ei spectacolele nu ar putea circula în țară și, astfel, s-a creat o dependență între teatre și impresariatul artistic, o nouă formă de management benefică ambelor părți.
"Nu s-a ajuns încă la independența pe care o visează actorii și regizorii din România, spectacolele sunt montate tot de teatre de stat, încă nu există încredere în a crea și distribui un spectacol produs 100% de o instituție particulară", a adăugat Postelnicu.

Comentează știrea

dudulica marilena
6 octombrie 2011
asi dori sa te revad

a trecut mult timp.sunt tot aici in italia unde mai trimis.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8306 secunde