Coreea de Sud taxează preoții și operațiile estetice pentru a finanța cheltuielile sociale

46
Coreea de Sud taxează preoții și operațiile estetice pentru a finanța cheltuielile sociale - trusainstrumentar50piese-1375970589.jpg
Guvernul sud-coreean a propus un proiect prin care vor fi introduse taxe pe onorariile preoților, iar cele pentru operații estetice vor fi extinse, urmând ca fondurile obținute, estimate la 2,2 miliarde de dolari în cinci ani, să fie utilizate pentru cheltuieli sociale.




Executivul vrea ca, începând de anul următor, operații estetice foarte solicitate, precum cele de mărire a buzelor, să fie taxate cu 10% din preț, potrivit AFP. În prezent, sunt taxate doar cinci categorii de intervenții, precum cele la nas, liposucțiile, liftingurile faciale, de modificare a sânilor și cele la pleoape. "Taxele asupra tratamentelor medicale în scopuri cosmetice sunt revizuite în linie cu standardele globale. (...) Noile venituri vor fi folosite pentru a asigura ajutoare sociale persoanelor aflate în dificultate", potrivit unui comunicat al Ministerului de Finanțe.


Coreea de Sud este una dintre țările cu cele mai mari cheltuieli pe cap de locuitor pentru operații estetice. Una din cinci femei din statul asiatic a apelat la cel puțin o astfel de intervenție, notează AFP. Schimbările propuse de guvern îi vor afecta și clerul, care acum nu plătește taxe pe venituri. Astfel, preoții și călugării ar trebui să achite o taxă de 4% din onorarii începând din 2015.


Guvernul estimează că schimbările, odată aprobate de Parlament, vor aduce încasări suplimentare statului de 2.490 miliarde de woni (2,23 miliarde de dolari) în următorii cinci ani, scrie realitatea.net.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5091 secunde