Concurs Cyber-miliția chineză, plătită de Beijing

247

Articole de la același autor

Câțiva hackeri chinezi se laudă că au spart rețeaua informatică a Pentagonului și au furat informații din proprie inițiativă, dar au fost plătiți ulterior de Guvernul chinez, informează CNN, care publică un reportaj despre trei tineri cu această ocupație, potrivit NewsIn.
O echipă a CNN a stabilit o întâlnire cu cei trei hackeri în cauză în insula Zhoushan, la sud de Shanghai, după săptămâni de schimburi de e-mailuri.
Lucrează dintr-un apartament nemobilat, unde au însă trei dintre cele mai performante computere disponibile în prezent. Sunt tineri inteligenți de 20 și ceva de ani care par inofensivi. Dar sunt hackeri periculoși, care susțin că pot avea acces la cele mai sensibile rețele din lume, inclusiv cea a Pentagonului.
Cel pe care îl consideră șeful lor spune că "întotdeauna există o slăbiciune" la rețele, care permite spargerea lor. "Niciun site nu este 100% sigur. Există site-uri cu nivel înalt de securitate, dar întotdeauna există o slăbiciune", spune Xiao Chen. Este numele pe care îl folosește pe internet și nici el, nici ceilalți doi colegi nu vor să își spună numele real. Cei trei fac parte din ceea ce experții occidentali numesc o cyber-miliție civilă din China, care lansează atacuri asupra site-urilor guvernamentale și private din toată lumea.
Dacă există un profil al hackerului, cei trei se regăsesc foarte bine în el. Tineri și slabi, cu pielea palidă de la prea multe nopți petrecute în fața calculatorului. Unul este un fost operator PC în armata chineză, altul a absolvit marketingul, iar Xiao Chen este un programator autodidact.
"Întâi, trebuie să cunoști site-ul pe care vrei să-l ataci. Trebuie să știi în ce program este scris. Există un proverb care spune că, dacă te cunoști pe tine și pe inamic, ești invincibil", spune Xiao Chen, care administrează un site folosit de 10.000 de persoane, care pune la dispoziția hackerilor informații utile.
Site-ul "pare să fie important în cadrul comunității chineze de hacking", potrivit experților de la iDefense Security Intelligence, SUA, care furnizează consiliere specializată guvernelor și marilor companii.
Tinerii nu vor să spună ce site-uri au atacat, dar în cele din urmă, Xiao Chen spune că îi cunoaște pe niște hackeri care au atacat rețeaua Pentagonului și au furat informații. "Nu vor recunoaște public acest lucru, este o problemă foarte sensibilă", spune el, referindu-se la Departamentul American al Apărării.
Săptămâna aceasta, Pentagonul a recunoscut că rețele din Statele Unite, Germania, Marea Britanie și Franța au fost atacate de mai multe ori anul trecut, multe dintre atacuri provenind din China.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0756 secunde