Deși Patriarhia anunțase sărbătoarea Sf. Gheorghe odată cu Floriile

Dobrogea l-a cinstit pe Sf. Teotim, iar Sf. Gheorghe va fi sărbătorit a doua zi de Paști

367

Articole de la același autor

Duminică, bisericile ortodoxe s-au dovedit a fi neîncăpătoare pentru miile de credincioși care au venit la lăcașuri pentru a asista la slujba de Florii. După tradiție, fiecare a plecat acasă cu o crenguță de salcie, un bun prilej pentru comercianții de ocazie de a umple curțile bisericilor.
Credincioșii care au respectat Postul Paștelui au avut ieri dezlegare la pește. Tot de ieri, însă, nu se mai mănâncă urzici. Se spune că cel care se împărtășește are mari șanse să i se împlinească orice dorință rostită când se apropie de preot. Tradiția mai spune că vremea de Florii va fi la fel și în prima zi de Paști.
Deși în cursul zilei de vineri, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a aprobat, la propunerea Permanenței Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor, ca slujba Sfântului Gheorghe să fie oficiată împreună cu slujba praznicului Intrării Domnului în Ierusalim (Duminica Floriilor) - deoarece anul acesta ziua de sărbătorire a Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de biruință, (23 aprilie) cade miercuri, în Săptămâna Patimilor -, Arhiepiscopul Tomisului a decis ca Sf. Gheorghe să fie sărbătorit în a doua zi de Paște. "Astăzi (n.r. duminică, 20 aprilie), în calendarul creștin ortodox este celebrat Sf. Teotim, Episcopul Tomisului, și era normal ca arhiepiscopia noastră să îl cinstească. Sf. Teotim a trăit la sfârșitul secolului al IV-lea și începutul secolului al V-lea și a fost înzestrat cu darul facerii de minuni. Sfântul Teotim a fost ales episcop al Tomisului în jurul anilor 380 - 395, după trecerea la Domnul a înaintașului său, episcopul Gherontie", a declarat IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.645 secunde