Doi ani de la otrăvirea lui Aleksei Navalnîi: Şeful diplomaţiei europene, solicitare urgentă

201
Doi ani de la otrăvirea lui Aleksei Navalnîi: Şeful diplomaţiei europene, solicitare urgentă - navalnii-1660990325.jpg

Articole de la același autor

Înaltul reprezentant al UE pentru politică externă, Josep Borrell, s-a referit sâmbătă la opozantul rus Aleksei Navalnîi de la a cărui otrăvire se împlinesc doi ani şi a cerut eliberarea imediată din închisoare a acestuia, informează EFE, potrivit Agerpres.


"UE continuă să condamne în cei mai energici termeni cu putinţă tentativa de asasinare a domnului Navalnîi prin intermediul otrăvirii cu un agent neurotoxic chimic militar din categoria Noviciok. Facem un apel la Federaţia Rusă pentru a-şi îndeplini angajamentul în conformitate cu Convenţiile privind Armele Chimice şi să ancheteze acest fapt cu toată transparenţa şi fără întârziere", a declarat Borrell, citat într-un comunicat de presă.


UE "îşi reiterează apelul la adresa Rusiei pentru ca aceasta să-şi respecte obligaţiile în virtutea Convenţiei Europene a Drepturilor Omului", care include decizia provizorie a Curţii Europene pentru Drepturile Omului prin care se cere punerea imediată în libertate a lui Navalnîi.

UE deplânge îndeosebi "recentele măsuri disciplinare nejustificate" adoptate de autorităţile penitenciare ruse împotriva lui Navalnîi şi face responsabile autorităţile ruse de securitatea şi sănătatea opozantului rus.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.4811 secunde