Emmanuel Macron face apel la europeni să se mobilizeze în faţa extremismului

154
Emmanuel Macron face apel la europeni să se mobilizeze în faţa extremismului - 1-1716878264.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele francez Emmanuel Macron le-a cerut europenilor, la Dresda, în fosta RDG, să se „trezească” în faţa ascensiunii extremei drepte şi a ameninţărilor externe, cu mai puţin de două săptămâni înainte de alegerile europene, relatează agenţia AFP.

„Să privim în jurul nostru fascinaţia pentru regimurile autoritare, să privim în jurul nostru la momentul iliberal în care trăim”, a spus el în faţa bisericii martir Frauenkirche („Maica Domnului”) din Dresda, distrusă de bombardamentele aliate în 1945 şi reconstruită după reunificarea Germaniei.

Tabăra sa, creditată cu 16% din intenţiile de vot pe 9 iunie, este ea însăşi în dificultate împotriva Adunării Naţionale, partidul de extremă dreapta al lui Marine Le Pen, care ar putea câştiga de două ori mai multe voturi.

„La doi ani de la începutul agresiunii ruse în Ucraina, Europa se află într-un moment fără precedent în istoria sa, care o obligă să se gândească ea însăşi la apărarea şi securitatea sa”, a avertizat Macron, în faţa a mii de tineri germani, cehi şi polonezi şi în prezenţa preşedintelui german Frank Walter-Steinmeier. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4794 secunde