Fanta din România. apă chioară. Concentrația se suc de portocale este sub 5%. În alte state ajunge la 20%

1033
1
Fanta din România. apă chioară. Concentrația se suc de portocale este sub 5%. În alte state ajunge la 20% - fanta-1673547543.jpg

Articole de la același autor

Fanta vândută în România are rețeta puternic schimbată în comparație cu alte state. De exemplu, la cea românească există o concentrație de suc de portocale de doar 5%. În schimb, pe alte piețe din Europa, concentrația de suc de portocale ajunge chiar și la 20%, potrivit Realitatea


Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) anunţă, joi seară, că a descoperit diferenţe în compoziţia mai multor produse Fanta vândute în diverse state europene, menţionând că, dacă a fost încălcată legislaţia şi va fi dovedit dublul standard, atunci compania producătoare riscă o amendă de până la 4% din cifra de afaceri.

ANPC a transmis, joi, printr-un comunicat de presă, că, în urmă cu 5 luni, a transmis o alertă, în cadrul sistemul Internal Market Information al Comisiei Europene, solicitând verificarea, în statele membre ale Uniunii Europene, a etichetelor produselor Fanta Portocale, Fanta Portocale Zero Zahăr şi Fanta Lămâie.

“Drept urmare, pe 12 ianuarie 2023, ţara noastră a solicitat iniţierea unei acţiuni coordonate de către România, la nivelul UE, de verificare comună, împreună cu Autorităţile competente din alte state membre, care au atribuţii de identificare a presupusei încălcări, pe scară largă a prevederilor Directivei nr. 2161/2019. Acest iniţiativă reprezintă, practic, un pionierat în depistarea şi combaterea, ca practică comercială incorectă, a calităţii diferenţiate - aşa-numitul «dublu standard» pentru cele 3 produse consumate, în cantitate mare, de către cetăţenii europeni”, a transmis ANPC. 


Comentează știrea

Gabi
13 ianuarie 2023
romani fraieri

Nemernici de producatori, ne iau pe noi pelicanii si fraierii europei. Sper sa-i amendeze maxim.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3782 secunde