Finlanda este favorabilă unei abordări în două etape a aderării României la Schengen

118
Finlanda este favorabilă unei abordări în două etape a aderării României la Schengen - schengen2-1444234710.jpg

Articole recomandate

Finlanda este favorabilă unei abordări în două etape a aderării României la Spațiul Schengen, a declarat ambasadorul acestei țări la București, potrivit B1.ro.

"Presupun că președinția UE, când a pregătit Consiliul JAI, a ajuns la concluzia că sunt suficiente dovezi că nu va fi unanimitate în consiliu în această privință. De aceea, președinția ar fi retras această chestiune de pe agendă. În ceea ce privește Finlanda, poziția finlandeză vine de la guvernul anterior. Potrivit acesteia, noi am fi favorabili unei abordări în două etape a aderării la Schengen", a declarat Paivi Pohjanheimo, ambasadorul Finlandei la București.

Potrivit unor surse oficiale, Finlanda a fost una dintre țările care s-au opus introducerii pe agenda Consiliului JAI din 8-9 octombrie a aderării României și Bulgariei la spațiul Schengen, alături de Franța, Germania și Olanda. Aceleași surse mai susțin că francezii au fost cei mai vehemenți și, într-un final, românii au fost de acord, în condițiile în care un eventual vot negativ ar fi însemnat reluarea întregii proceduri de aderare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.61 secunde