FIU DE PREȘEDINTE, SFÂȘIAT MORTAL DE PATRU PITBULI

326
FIU DE PREȘEDINTE, SFÂȘIAT MORTAL DE PATRU PITBULI - be47b6f99cdbdc3c111477a3bb46be14-1485262509.jpg

Articole recomandate

Fiul în vârstă de 8 ani, Habib, al noului președinte al Gambiei, Adama Barrow, a fost atacat de patru câini din rasa pitbull. Băiatul a murit din cauza rănilor. Localnicii spun despre tragedie că ar fi fost influența unui ritual de magie neagră.

xxx


Tragedia în care și-adut viața fiul de 8 ani al președintelui ar fi fost consecința unui ritual de magie neagră, specific dealtfel multor țări africane. Totul s-a petrecut în data de 11 ianuarie, cu cu cîteva zile înainte ca tatăl copilului, Adama Barow, să devină, oficial, noul președinte al Gambiei, după lupte pentru putere, în contextul în care fostul președinte, Yahya Jammeh, refuza să predea puterea președintelui nou ales.

Fiul președintelui a murit în spital, din cauza rănilor grave pe care i le provocaseră cei patru pitbulli. Potrivit Le Monde, această îngrozitoare poveste a început în noaptea de 11 spre 12 ianuarie. Adama Barrow a plecat discret, în acea noapte, în Senegal, pentru a-i putea fi recunoscută alegerea în funcția de președinte al Gambiei. Înainte de a pleca, Adama îi încredințasepe cei cinci copii ai lui mătușei lor până la învestirea lui în funcție, care avea loc pe 19 ianuarie.

A doua zi încă, un cumnat al lui Adama l-a separat pe micul Habib de frații lui, din motive necunoscute și l-a dus la el acasă. Cumnatul președintelui era proprietar de câini din rasa pitbull.

Potrivit mărturiei unei vecine, copilul fusese încredințat menajerei cumnatului lui Adama. Înainte de a pleca de acasă, cumnatul președintelui "a uitat" să lege câinii periculoși. Patru dintre aceștia l-au sfâșiat pe copil după ce el deschisese o ușă. Copilul a fost mușcat de față și de burtă. Micuțul a murit după câteva zile la spital, din cauza rănilor grave.

Tragica istorie a suscitat reacții din partea localnicilor care i-au atribuit fostului președinte al țării , Yahya Jammeh, care se autoproclamase "doctor" și "armata puterilor magice", terorizând astfel populația care i-a știut de frică timp de 22 de ani. scrie Le Monde.

Tragedia a dat naștere la speculații. Populația din Gambia crede încă în puterea magiei negre, blesteme și în alte ritualuri oculte în stare să ucidă, iar mulți dintre localnici cred că moartea copilului a fost efectul malefic al acestor puteri oculte.

Autortățile din Gambia însă au deschis o anchetă asupra morții copilului, încercând să afle de ce copilul a fost seprat de frații săi și trimis într-o altă familie și de ce proprietarul câinilor ucigași a fost eliberat foarte repede de către autorități.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9987 secunde