Franța a dejucat trei tentative de atac într-o lună

93
Franța a dejucat trei tentative de atac într-o lună - franta-1471964851.jpg

Articole recomandate

Franța nu poate să scape de amenințarea teroristă. După trei atentate care au făcut aproape 250 de morți într-un an și jumătate, extremiștii islamiști plănuiesc în continuare lovituri. Doar luna aceasta au fost dejucate trei tentative de atac, anunță ministrul de Interne. Iar teroarea nu roade numai mintea oamenilor, ci și economia Franței. În ultimele 10 luni, Hexagonul a avut pierderi din turism de 750 de milioane de euro.



La o lună de la ultimul atac terorist, riscurile par la fel de ridicate în Franța. În primele șase luni, autoritățile au arestat la fel de mulți suspecți de terorism cât în tot anul trecut.

"În ceea ce privește doar luna august, Direcția Generală pentru Securitate Națională a arestat șapte indivizi, dintre care cel puțin trei plănuiau deja atacuri", spune Bernard Cazeneuve, ministrul francez de Interne, potrivit Digi24.ro.

Polițiștii din Europa sunt însă conștienți: toate serviciile de informații de pe continent trebuie să colaboreze și să lucreze la foc continuu pentru ca momentele teribile de la Paris și Nisa să nu se mai repete.

"Atunci când lucrăm împreună, Europa adaugă un plus la securitate", spune Thomas de Maiziere, ministrul german de Interne.

Efectele atacurilor teroriste sunt dure în Franța la capitolul turism, care aduce șapte la sută din veniturile țării. Japonezii se tem cel mai mult de atentate: numărul asiaticilor care au vizitat Hexagonul s-a înjumătățit aproape, în ultimele 10 luni.  



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0634 secunde