Franța va discuta cu Egiptul despre o nouă posibilă vânzare de avioane Rafale

111
Franța va discuta cu Egiptul despre o nouă posibilă vânzare de avioane Rafale - franta-1508851017.jpg

Articole recomandate

Franța va discuta despre posibila vânzare a mai multor avioane Rafale cu liderul egiptean Abdel Fattah al-Sisi în timpul vizitei din această săptămână pe care acesta o efectuează la Paris, a declarat marți, la postul de radio Europe 1, ministrul de finanțe francez Bruno Le Maire, potrivit Reuters.

În timpul guvernului precedent, Franța a încheiat mai multe acorduri militare majore cu Egiptul, inclusiv vânzarea a 24 de avioane de luptă Rafale, a unei fregate capabile să desfășoare diferite tipuri de misiuni și a două nave de luptă Mistral, prin contracte în valoare de circa 6 miliarde de euro.

Contractul Rafale din 2015 — primul contract de export pentru acest tip de avion — a inclus opțiunea vânzării și a 12 avioane suplimentare.

"Dacă pot exista noi contracte, cu atât mai bine. Acest lucru va fi discutat astăzi de președintele Republicii (Macron) și de președintele (al-Sisi)", a spus Le Maire, rugat la Europe 1 să comenteze informațiile conform cărora este în discuție vânzarea a 12 avioane suplimentare, dar că ministerul său este reticent din cauza condițiilor de plată cerute de Egipt.

Este "normal" ca Ministerul de Finanțe francez "să-și dorească să se asigure că Egiptul va putea să plătească pentru comenzile de avioane", a spus Le Maire.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7666 secunde