Furt „foarte neobişnuit” al unor obiecte din colecţiile British Museum

239
Furt „foarte neobişnuit” al unor obiecte din colecţiile British Museum - furt-neobisnuit-1692258222.jpg

Articole de la același autor

British Museum din Londra a făcut public furtul „foarte neobişnuit” al unor obiecte din colecţiile sale, printre care se numără bijuterii şi pietre semipreţioase datând din secolul al XV-lea î.e.n., ceea ce a determinat instituţia să concedieze un angajat şi să sesizeze poliţia, relatează agenţiile AFP şi Reuters.

„Administratorii British Museum au fost extrem de îngrijoraţi să afle, la începutul acestui an, că au fost furate obiecte din colecţie”, a declarat într-un comunicat George Osborne, preşedintele muzeului cunoscut pentru că deţine în cadrul colecţiilor sale Piatra din Rosetta sau piese de marmură de la Partenon. El a dat asigurări că găsirea pieselor furate reprezintă o prioritate. Potrivit muzeului, majoritatea obiectelor care au dispărut, au fost furate sau au fost avariate, sunt piese mici care erau păstrate în depozit şi nu au fost expuse public în ultima perioadă şi care servesc în principal în scopuri de cercetare.

„Sunt incluse bijuterii din aur, pietre semipreţioase sau sticlărie datând din secolul al XV-lea î.Hr. până în secolul al XIX-lea d.Hr.”, a precizat Osborne.

„Acesta este un incident foarte neobişnuit”, a spus directorul muzeului, Hartwig Fischer, citat în comunicat. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6598 secunde