Germania are de câștigat de pe urma imigrației românilor și bulgarilor

121
Spre deosebire de unele voci din cadrul uniunii conservatoare CDU-CSU, ministrul german al muncii, Ursula von der Leyen, califică pozitiv venirea masivă a muncitorilor români și bulgari, anunță portalul Finanznachrichten.de, potrivit declarațiilor făcute de aceasta într-un amplu interviu acordat publicației Bild am Sonntag.

"Dacă tragem linia, rezultă că noi avem de câștigat de pe urma venirii românilor și bulgarilor. Aproximativ 100.000 de români și bulgari sunt acum înregistrați ca șomeri și aproximativ 120.000 de migranți din aceste țări sunt înregistrați în calitate de angajați, contribuabili la sistemul de asigurări sociale", a precizat ministrul.

Întrebată de dimensiunile problemei suscitate de presupusa migrație a sărăciei din România și Bulgaria, Ursula von der Leyen a arătat că, deși în anumite orașe ar putea apărea probleme, și drept pentru care există un grup de lucru care caută soluții, situația este diferită la nivelul întregii țări. "Numărul șomerilor români și bulgari este mai mic decât al celorlalți străini", a mai atras ea atenția.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2573 secunde