Germania caută să angajeze 400.000 de muncitori calificați din străinătate

723
1
Germania caută să angajeze 400.000 de muncitori calificați din străinătate - germaniamuncitori-1642790901.jpg

Articole de la același autor

Noul guvern de coaliție din Germania vrea să atragă 400.000 de angajați calificați din străinătate pe an, pentru a face față atât dezechilibrului demografic, cât și crizei de forță de muncă în sectoare cheie, care riscă să submineze redresarea economiei după pandemia COVID-19, relatează Reuters.

„Lipsa de muncitori calificați a devenit atât de gravă, încât încetinește dramatic economia noastră”, a spus Christian Duerr, liderul parlamentar al partidului Democraților Liberi (FDP), care face parte din coaliția de guvernare.

„Putem ține sub control problema forței de muncă în curs de îmbătrânire doar printr-o politică modernă de imigrație. Trebuie să atingem cât mai repede posibil pragul de 400.000 de muncitori calificați din străinătate”, a adăugat Duerr.

Social-democrații cancelarului Olaf Scholz, FDP Duerr și Verzii au convenit în acordul lor de coaliție asupra unor măsuri precum un sistem de puncte pentru specialiștii din țări din afara Uniunii Europene și creșterea salariului minim la 12 euro pe oră, pentru a face mai atractivă munca în Germania.Comentează știrea

Gigel
23 ianuarie 2022
Muncitori

Săsălăilor luați din Russia că tot stați voi bot în bot și vă pupăciți cu Putin.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0768 secunde