Germania înăsprește regulile pentru solicitanții de azil

103
Germania înăsprește regulile pentru solicitanții de azil - migrant-1454144570.jpg

Articole recomandate

Germania face pași înapoi în ceea ce privește deschiderea față de refugiați și înăsprește regulile pentru solicitanții de azil. Reduce beneficiile sociale, nu le va mai permite imigranților să își aducă și familia în Germania în primii doi ani și accelerează procedurile de expulzare în cazul celor care nu îndeplinesc toate criteriile pentru statutul de azilant.



După ce doar într-un singur an Germania s-a trezit cu peste un milion de extracomunitari, autoritățile de la Berlin, aflate și în fața unei presiuni publice imense, au decis să înăsprească regulile pentru acordarea dreptului de azil.

""Pachetul Azil II" suspendă pentru doi ani dreptul solicitanților de azil de a-și aduce și familiile în Germania. După această perioadă se va aplica în continuare legea adoptată pe 1 august 2015. Mai departe, am decis să clasificăm Maroc, Algeria și Tunisia ca state sigure", a anunțat Angela Merkel, cancelarul Germaniei.

Pe lângă interdicțiile legate de reunirea cu familiile, Berlinul a decis să limiteze și beneficiile sociale și să accelereze procedurile de expulzare a imigranților neeligibili.

Toate aceste decizii vin pe fondul unor tensiuni sociale destul de mari în Germania, mai ales după incidentele de la Koln, din noaptea de Revelion, când peste 500 de femei au reclamat că au fost agresate sexual de persoane printre care se aflau și imigranți.

Acum, autoritățile suflă și în iaurt și au decis ca, luna viitoare, când în Koln se va fi un celebru carnaval, să creeze o zonă securizată pentru femei și să mobilizeze forțe de securitate suplimentare.

Mulți germani consideră însă că autoritățile fac prea puțin și prea târziu. 40% dintre nemți sunt atât de dezamăgiți de politica frontierelor deschise încât consideră că Angela Merkel ar trebui să demisioneze.

Cei mai nemulțumiți dintre germani nu se mulțumesc doar să o conteste pe Merkel. Într-un adăpost pentru refugiați din sud-vestul țării cineva a aruncat o grenadă. Dispozitivul nu a explodat, însă, iar geniștii chemați de urgență l-au detonat controlat.

Tensiuni sunt și în Suedia. 19 tineri imigranți au atacat cu arme improvizate personalul dintr-un centru pentru copii refugiați și i-au ținut pe angajați minute bune închiși într-o cameră. Incidentul ar fi pornit, se pare, de la refuzul unui angajat al centrului de a le cumpăra refugiaților dulciuri.

Pentru a evita astfel de tensiuni, Ungaria spune că este vital pentru statele europene să își apere mai eficient granițele.

"Fără apărarea granițelor externe ale UE, Europa este vulnerabilă. Ungaria este pregătită să își asume rolul și să îl intensifice. În acest moment noi trimitem cel mai mare număr de polițiști pentru a veni în ajutor în situația din Croația și Slovenia", a declarat Peter Sijjarto, ministrul ungar de Externe, la Digi24. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1778 secunde