Germania şi Franţa se pregătesc pentru o eventuală oprire a livrărilor de gaz rusesc

161
Germania şi Franţa se pregătesc pentru o eventuală oprire a livrărilor de gaz rusesc - germania-1648822302.jpg

Articole recomandate

Germania şi Franţa se pregătesc pentru o eventuală oprire a importurilor de gaz rusesc, au transmis, joi, guvernele celor două ţări, care şi-au reiterat de asemenea opoziţia faţă de orice plată în ruble a livrărilor, informează agenţia AFP, consultată de Agerpres.

„Se poate ajunge la o situaţie în care mâine nu vom mai avea gaz rusesc, iar noi trebuie să ne pregătim pentru aceste scenarii şi ne vom pregăti”, a declarat, la Berlin, ministrul francez al Economiei şi Finanţelor, Bruno Le Maire, într-o conferinţă de presă cu ministrul german al Economiei, Robert Habeck.

Berlinul şi Parisul şi-au reiterat în acelaşi timp refuzul de a plăti în ruble livrările de gaz rusesc, aşa cum cere preşedintele rus Vladimir Putin.

„În contracte este scris că plăţile se fac în euro şi uneori în dolari”, a explicat cancelarul german Olaf Scholz într-o conferinţă de presă distinctă, susţinută tot joi, la Berlin. „I-am spus clar preşedintelui rus că acest lucru va rămâne aşa, iar companiile vor să poată plăti în euro şi o vor face”, a adăugat el.

„Contractele prevăd o monedă în care ele sunt executate şi, prin urmare, contractele trebuie executate în moneda prevăzută”, a spus la rândul său Bruno Le Maire. „Contractele sunt contracte”, a adăugat el. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4942 secunde