Germania vrea redistribuirea imigranților

190
2
Germania vrea redistribuirea imigranților - imigranti-1440686098.jpg

Articole recomandate

Sufocată de valurile de refugiați, Serbia cere Uniunii Europene să vină urgent cu un plan pentru gestionarea crizei. Apelul a fost făcut de șeful guvernului de la Belgrad care participă în capitala Austriei la summitul Balcanilor de Vest. Și ministrul sârb de externe a atras atenția că actuala criză nu va fi rezolvată doar cu un milion de euro, bani oferiți drept ajutor de Uniunea Europeană. E nevoie de un plan de ansamblu, la care trebuie să participe toate țările afectate de acest fenomen al migrației dinspre Orientul Mijlociu și nordul Africii.



Premierul Serbiei, Aleksandar Vucici, a precizat că țara sa nu își va închide granițele și că refugiații vor găsi alte căi către vestul Europei, cel mai probabil prin România și Croația. "Trebuie să știm ce să facem cu ei. Trebuie să acționăm împreună cu statele Uniunii Europene. Nu avem o problemă să-i înregistrăm, dar ei nu vor să rămână în țara noastră", a declarat acesta.

"Nu vom ridica niciodată garduri, ziduri, sper să nu ne aflăm în această situație. Aceasta deoarece vorbim despre oameni disperați, nu despre criminali și teroriști. Vorbim despre refugiați, despre oameni care și-au părăsit casele, țările, toate amintirile, caută doar să găsească o viață mai bună pentru ei și copiii lor și au nevoie de ajutor", a mai adăugat premierul Serbiei.

Austria, ca țară de tranzit spre Germania, a tras un semnal de alarmă cu privire la situația actuală. Sebastian Kurtz, ministrul austriac a ținut să precizeze: "Dacă nu suntem capabili să găsim o soluție europeană rapidă în acest caz, atunci mai multe state, ca Ungaria și Danemarca, vor încerca să rezolve singure criza prin măsuri individuale și prin propriile inițiative. Acest lucru nu va funcționa și, mai presus de toate, va amenința principiul european al granițelor deschise."

De partea sa, șeful diplomației germane a abordat alt subiect sensibil pentru unele state europene: redistribuirea imigranților. "Sunt convins că fără o distribuire corectă riscăm să punem în pericol primirea (n.r. - refugiaților) în acele țări care acceptă în acest moment majoritatea imigranților. De aceea este atât de important să facem progrese aici", a spus Frank-Walter Steinmeier, ministrul german de externe.

Serbia nu a scăpat ocazia pentru a-i admonesta pe oficialii Uniunii pentru că nu au reușit să controleze valul de refugiați. "De ani de zile ați vorbit despre solicitații de azil din Serbia, Macedonia și alte țări, veniți în UE. Acum vă pot spune că imigranții vin la noi din UE, astfel încât vreau să vă întreb dacă intenționați să înfiiințați puncte de control pentru a preveni migrația spre Serbia și Macedonia. Faptul că intenționați să ne dați un milion de euro nu va rezolva această situație", a fost declarația ministrului de externe al Serbiei, Ivica Dacici.

Aproximativ 100 de mii de imigranți, majoritatea din Siria și alte zone de conflict din Orientul Mijlociu, au intrat anul acesta în Serbia, majoritatea venind prin Grecia și Macedonia, în drumul spre vestul Europei, potrivit Digi24.ro.



Comentează știrea

Danezu
27 august 2015
Sua

Sai trimita in sua pentru ca din cauza lor se intampla acest exod.

ismail
28 august 2015
pentru america petrolul mai presus de cat dumnezeu alah !

America este creierul omeniri germania dictactorul europei .o antrebare revolutia din romania a cerut sprijin cuiva , acum serbia ungaria cer bani de la ue pentru buzunarele lor iar pe refugiati emigranti ai granesc din sponsorizari pentru taxe si scutiri garantat .daca nar fi ue comisia europeana sigur nu sar antampla asa ceva valul emigrantilor sa ne uitam an spate anilor 2000 nu erau tiparite articole despre fluxul emigrantilor ba chiar erau antarite granitele si lumea mai linistita si ne frica de viata .un articol pune o antrebare mare ---- azi emigranti maine teroristi --- eu cred asta din pacate !!! Un nou turnul emigrantilor si conflictul religiilor an urmatori ani o noua istorie si un sfarit a omeniri !! .

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5078 secunde