Statul Islamic a cucerit noi teritorii lângă granița cu Turcia

155
Statul Islamic a cucerit noi teritorii lângă granița cu Turcia - razboi-1440671510.jpg

Articole recomandate

Gruparea jihadistă Statul Islamic a cucerit cinci sate din nordul Siriei controlate până în prezent de rebelii sirieni, între care două lângă granița cu Turcia, a declarat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), avansând într-o zonă în care Turcia și SUA intenționează să deschidă un nou front împotriva grupării islamiste, relatează Agerpres.ro.



Statul Islamic a anunțat că a capturat trei sate în zonă și a precizat că luptătorii săi aproape au încercuit orașul Marea controlat de rebeli, situat la circa 20 de kilometri de granița cu Turcia.

Ministrul de externe turc Mevlut Cavusoglu a declarat luni că cei doi aliați NATO vor lansa în curând operațiuni aeriene de mare amploare pentru a-i alunga pe luptătorii Statului Islamic din regiunea de frontieră.

Două din satele cucerite de Statul Islamic au fost inițial cucerite de Frontul al-Nosra, având legături cu Al-Qaida, și apoi au trecut sub controlul unei alte grupări siriene rebele.

Statul Islamic și-a intensificat atacurile împotriva rebelilor sirieni la Alep (în nord) după ce Turcia și-a anunțat planurile de a alunga gruparea islamistă din zonă.

Gruparea teroristă Frontul al-Nosra, care este rivală Statului Islamic, a anunțat la începutul acestei luni că va retrage din teritoriile în care Turcia intenționează să creeze o zonă-tampon.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8712 secunde