Google îl omagiază pe Juan Gris la 125 ani de la nașterea pictorului spaniol, promotor al cubismului

259
Google îl omagiază pe Juan Gris la 125 ani de la nașterea pictorului spaniol, promotor al cubismului - google-1332490293.jpg
Google și-a modificat, astăzi, logoul pentru a-l omagia pe Juan Gris, la împlinirea a 125 de ani de la nașterea pictorului spaniol, unul dintre cei mai influenți reprezentanți ai cubismului, alături de Pablo Picasso și Georges Braque.

Juan Gris a fost un important exponent al celei de-a doua faze a cubismului, iar stilul său dominant a fost cubismul sintetic. Originile sale spaniole se reflectă în picturile sale, în care chitara este o temă recurentă, la fel ca fructele și ziarele.

Aceste trei elemente se regăsesc și în noul logo al Google, care îi este dedicat lui Juan Gris, fiind gândit ca o pictură cubistă.

José Victoriano González-Pérez, cunoscut sub denumirea de Juan Gris, s-a născut pe 23 martie 1887, la Madrid, în Spania, și a decedat la vârsta de 40 de ani, pe 11 mai 1927, în Boulogne-sur-Seine, Franța. Juan Gris a trăit și a lucrat în cea mai mare parte a vieții sale în Franța.

Împreună cu prietenii și colegii săi Pablo Picasso, Georges Braque, Fernand Léger și alții, Juan Gris a contribuit la dezvoltarea cubismului ca gen artistic inovativ.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3918 secunde