Greşeala care le poate aduce şoferilor amenzi uriaşe, însă îi ajută pe poliţişti

678
1
Greşeala care le poate aduce şoferilor amenzi uriaşe, însă îi ajută pe poliţişti - amenzi-1661531751.webp

Articole de la același autor

Dacă ai o cameră de bord și vrei să postezi pe social media imaginile pe care le-ai surprins ar trebui să te gândeşti de două ori. Legea care protejează datele persoanale, celebrul GDPR, ti-ar putea aduce o amendă destul de mare.


Confom legii nimeni nu are dreptul să publice imagini cu noi fără să ne ceară acest drept.

În mod normal astfel de imagini nu ar fi trebuit să fie postate pe Facebok. Dacă șoferul mașinii care a intrat pe contrasens ar fi făcut o sesizare, cel care a postat imaginile s-ar fi ales cu o amendă usturătoare. În astfel de cazuri videoclipurile pot fi însă de folos polițiștilor.

"Avem acea prevedere care statuează faptul că poliţistul doar prin propriile simţuri sau prin mijloace tehnice certificate şi omologate poate să constate şi să aplice contravenţie. Pe de altă parte, în mod neoficial sau informal, aceste imagini, de multe ori, ne-au ajutat", a declarat Cosmin Andreica, reprezentant al sindicatului Europol.


La o scurtă ieșire pe stradă vedem că multe mașini sunt dotate cu astfel de dispozitive.


Legea este totuși clară și stabilește că persoana care înregistrează și publică astfel de imagini își asumă și niște riscuri.

Ce prevede legea GDPR: "Persoanele fizice care au instalate camere video în autoturisme publică imaginile pe Internet sau rețele de socializare ținând cont de circumstanțele prelucrării, persoanei fizice în cauză i-ar putea reveni obligațiile GDRP cum ar fi obligația de informare a persoanei vizate, a reducerii la minimum a datelor și a asigurării securității acestora".


Comentează știrea

C-tin
27 august 2022
erorile celor ce se substituie neamului

Eliberam asasinii in serie si-i trimitem la plaje pe banii statului, dar amendam (pedepsim) martorii care prezintă tentativa sau actul de incalcare a legii. Nu mai este valabil dictonul "dura lei sed lex", ci "non lex sex lex" !! Justiția își face de treaba!

Pagina a fost generata in 1.1194 secunde