Amenzi pe bandă rulantă şi peste 500 de „negri” descoperiţi de inspectorii de muncă, în ultima lună

330
1
Amenzi pe bandă rulantă şi peste 500 de „negri” descoperiţi de inspectorii de muncă, în ultima lună - amenzicaldura-1660132442.jpg

Articole de la același autor

Luna trecută, Inspecţia Muncii, prin inspectoratele teritoriale de muncă, a desfășurat o serie de acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de peste 11 milioane de lei. Acestea au fost date pentru nerespectarea prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă și al securității și sănătății în muncă. La final, au fost aplicate 4.337 avertismente și au fost dispuse 10.707 măsuri de remediere a neconformităților constatate. Care este bilanţul acestor controale? În luna iulie, au fost identificate 572 persoane desfășurând muncă nedeclarată. Dintre acestea, 325 nu aveau întocmit contract individual de muncă, 92 nu aveau contract individual de muncă transmis în Revisal, două persoane prestau activitate având contractul de muncă suspendat, iar 153 persoane prestau activitate în afara programului de lucru din contractul part-time. Potrivit inspectorului general de stat, Danteș Nicolae Bratu, pentru inspectorii de muncă, luna iulie a fost o lună de foc. Cele 8.874 de controale raportate au însemnat acțiuni de control desfășurate în toate zilele săptămânii, de luni până duminică, pe timp de zi, dar și de noapte.

„Majoritatea acțiunilor de control, pe lângă aspectele curente pe care le verifică inspectorii de muncă, au vizat verificarea respectării măsurilor de protecție împotriva caniculei, în zonele în care au existat avertizări meteorologice în acest sens. Măsurile prevăzute de Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 99/2000 sunt minime și țin, dacă vreți, de o atitudine corectă și de latura umană care trebuie să existe în raporturile de muncă dintre angajatori și lucrători. Mai mult decât atât, insistăm și asupra componentei de conștientizare a dezavantajelor pentru angajatori, în procesul de producție sau în activitățile din domeniile vizate, pe care le poate produce indisponibilitatea unor lucrători care nu au fost protejați corespunzător, în raport cu reducerea intensității și ritmului activităților fizice, alternarea timpului de lucru cu cel de repaus etc. Aceste acțiuni de verificare vor continua pe toată perioada în care se anunță temperaturi peste pragul de caniculă”, a precizat acesta. 

Comentează știrea

marian
10 august 2022
evaziune

nu controlati si firma culsoft a lui culcea mihaita care angajeaza oameni la negru pt constructii si pacaleste si beneficiarii acestor constructii cerand bani in avans si neexecutand lucrarile?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2964 secunde