Guvernul de la Atena nu își respectă promisiunile

142
Guvernul de la Atena nu își respectă promisiunile - alexistsipras-1448043648.jpg

Articole recomandate

Noi proteste în Grecia în în fața Ministerului Finanțelor și a Băncii Centrale. Grecii se simt păcăliți de Guvernul Tsipras.


Parlamentul Greciei a aprobat noi reforme de austeritate, condiție pentru acordarea altei tranșe de credit din partea Uniunii Europene, Băncii Centrale Europene și FMI. Printre măsurile nepopulare adoptate este și confiscarea imobilelor datornicilor la bănci și un impozit special pe vin.

Prevederile legale au trecut în regim de urgență și au stârnit nemulțumirea mulțimii adunate în fața Ministerului Finanțelor și a Băncii Centrale.

Membrii sindicatului PAME, afiliat Partidului Comunist, susțin că premierul Alexis Tsipras și-a încălcat promisiunile pe care le-a făcut oamenilor defavorizați. Mai ales că se prezintă drept un politician cu vederi de stânga.

În afară de confiscarea locuințelor celor care au datorii, noile prevederi legale prevăd și un impozit de 15 eurocenți pentru fiecare litru de vin produs.

În timpul dezbaterilor din Parlament, coaliția de guvernare și opoziția și-au susținut fiecare punctele de vedere, potrivit Stiri.TVR.ro.

Legea a trecut la limită cu 153 de voturi din totalul celor 300 de deputați. Doi membri ai coaliției de guvernământ au votat contra și au fost excluși pe loc din facțiunea care susține guvernul. Cabinetul dispune acum de o majoritate fragilă care se poate destrăma oricând.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4116 secunde