La ședința extraordinară a CL Năvodari

Concurs Huiduiala și bătaia au dat tonul discuțiilor

431

Articole de la același autor

Ședința extraordinară de consiliu local convocată ieri după amiază la Năvodari a întrecut în amploare tot circul politic al aleșilor locali, desfășurat de la sfârșitul lunii octombrie și până în prezent. Evenimentul, susținut în sediul Casei Căsătoriilor din localitate, a strâns zeci de năvodăreni care mai de care mai nervoși, mai turbulenți, mai dornici de scandal, de îmbrânceli, injurii și expresii licențioase.

Ședința extraordinară de ieri a CL Năvodari a marcat, fără doar și poate, un episod cu totul inedit. Pentru însetații de țiganiade locale, sala instituției s-a dovedit neîncăpătoare, presa putându-se cu greu strecura printre locuitorii orașului, unii dintre ei un soi de gură cască, alții, oameni cu reale probleme. Cei mai curioși dintre ei au venit la eveniment inclusiv cu fiii lor de mână, copii de doar câțiva ani, care nu înțelegeau de ce oame-nii se huiduie, se îmbrâncesc și, mai ales, de ce se sună insistent la numerele de urgență pentru a solicita intervenția forțelor de ordine.
Circul de ieri după-amiază a fost, încă de la început, unul tensionat, accentuat de disensiunile majore dintre edilul Tudorel Calapod și consilierii PD-L, de o parte și, de cealaltă parte, social democratul Nicolae Matei, împreună cu aleșii locali de la PSD și PNL. Din acest punct de vedere, ședința nu s-a putut desfășura în coformitate cu minimele reguli ale civilizației și bunului simț, Matei smulgându-i din mână primarului Calapod convo-catorul ședinței și manifestând, pe tot parcursul așa numitelor dezbateri, o ostilitate secondată și încurajată continuu de liberali și social-democrați.
Pe ordinea de zi s-au aflat 36 de proiecte care, din cauza unei atmosfere greu de descris în cuvinte care să nu jignească orgoliile așa-zișilor politicienilor locali, nu s-au făcut auzite printre toți cei prezenți. Mai mult decât atât, s-a ajuns și la situația în care, disperați pentru că au pierdut, potrivit deciziei instanței, majoritatea în CL, consilierii lui Matei și cei liberali și-au susținut, la aceeași masă, propria ședință. Gestul a stârnit în sala arhiplină atât râsete, cât și reacții care trădau dezamăgirea necenzurată a celor prezenți la eveniment.

Prefectul a lipsit de la circul din Năvodari
De remarcat este că, deși, potrivit declarațiilor sale, Matei a formulat, printr-o adresă scrisă, o invitație prefectului Constanței, Dănuț Culețu, la evenimentul de ieri, reprezentantul guvernului în teritoriu nu a venit la Năvodari. Mai mult decât atât, Matei a criticat și absența unui jurist desemnat de Prefectură pentru a asis-ta la ședința de ieri după-amiază. "Am impresia că și prefectul Culețu a încurajat puțin ceea ce se întâmplă aici, la Năvodari", a precizat Matei, gest imediat ponderat chiar de către liberalii care-i țin partea.

Bătaia a tensionat și mai mult cearta dintre aleșii locali
Nici actele de violență fizică nu au lipsit de la eveniment, unul dintre năvodărenii din sală sărind efectiv la bătaie. Lupta corp la corp s-a încins între el și unul dintre consilierii PNL. Totuși, alesul local a preferat să nu se lase pradă instinctelor de autoconservare, preferând, se pare, doar violența de atmosferă de la masa "negocierilor".

Prezent la evenimentul de ieri după amiază, Cristinel Dragomir, director al Direcției Generale de Administrație Publică și Juridică din cadrul Consiliului Județean Constanța, a declarat: "Am venit aici din partea CJC și, sincer, am crezut că va fi ceva civilizat, dar... lucrurile au degenerat. Ședința de azi (n.r.- ieri) este cu totul în afara legii și cel mai important ar fi să se termine acest circ".
Pentru năvodăreni, marele câștigător în contextul deciziei instanței constănțene și al ședinței de ieri este edilul Tudorel Calapod. După ce el a ales, la jumătate de oră de la începerea ședinței, să părăsească sala, însoțit de consilierii PD-L, zeci de locuitori au ieșit, și ei, din sediul instituției pentru a-l aplauda. Despre situația actuală, Calapod a declarat: "Instanța ne-a dat dreptate, de aceea am convocat ședința extraordinară. Toate hotărârile emise de CL de la sfârșitul lunii octombrie și până acum sunt lovite de nulitate, inclusiv aceea a proiectului de buget. Năvodariul riscă să piardă sume importante de bani din cauză că Matei a fost de rea credință și nu a trimis prefecturii varianta proiectului de buget. Acum, noi vom aștepta decizia prefectului în această problemă".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9641 secunde