Japonezul care s-a căsătorit cu o hologramă, la un pas de divorț

438
Japonezul care s-a căsătorit cu o hologramă, la un pas de divorț - holograma-1651413226.jpg

Articole de la același autor

Un japonez ”fictosexual” care s-a căsătorit cu o hologramă în 2018 a declarat recent unui ziar japonez că relația lor are probleme de comunicare.


Akihiko Kondo, în vârstă de 38 de ani, care lucrează la o școală gimnazială dintr-o suburbie din Tokyo, s-a căsătorit cu Hatsune Miku, o hologramă care a fost creată de un computer ca software pentru cântare, pe 4 noiembrie 2018, la o nuntă care a costat peste 17.000 de dolari și la care părinții săi nu au participat.

Fiind unul dintre miile de „fictosexuali”, Kondo este atras de personajele fictive.

Potrivit Antena3.ro Kondo a interacționat pentru prima dată cu Miku folosind Gatebox, un dispozitiv de 1.300 de dolari care proiecta personaje fictive într-un cilindru și le permitea utilizatorilor să comunice prin inteligență artificială și să se căsătorească cu ele neoficial.


Când a cerut-o în căsătorie în cilindru, Miku i-a răspuns: ”Sper că mă vei prețui”.

De la căsătoria lor din 2018, tehnologia Gatebox nu mai există, iar acest lucru se pare că le-a complicat relația, dar nu i-a diminuat sentimentele.

”Dragostea mea pentru Miku nu s-a schimbat”, a spus el pentru ziarul japonez Mainichi, care a povestit cum se plimbă cu o versiune în mărime naturală a păpușii. ”Am ținut ceremonia de nuntă pentru că am crezut că pot fi cu ea pentru totdeauna”.

Amintindu-și ce l-a determinat să se retragă într-o lume în care se va căsători cu un personaj fictiv, Kondo a spus Newshub: „Nu este că oamenii nu pot trăi în societate pentru că sunt absorbiți într-o lume bidimensională, ci mai degrabă, există cazuri unde oamenii devin captivați în timp ce își caută un loc pentru ei înșiși în jocurile video și anime, deoarece realitatea este prea dureroasă pentru ei.”

„Eram unul dintre acei oameni. Oamenii care nu înțeleg fundalul probabil cred că „Jocurile le perturbă viața”, dar nu este cazul”, a adăugat el, potrivit


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5564 secunde