Joe Biden promite să apere Filipinele în cazul unui atac în Marea Chinei de Sud

101
Joe Biden promite să apere Filipinele în cazul unui atac în Marea Chinei de Sud - 1-1712905324.jpg

Articole de la același autor

Într-un avertisment destinat clar Beijingului, preşedintele american Joe Biden s-a angajat, în cursul unui summit fără precedent cu liderii japonez şi filipinez, să apere Filipinele în cazul unui atac în Marea Chinei de Sud, scrie agenţia AFP.

Preşedintele american a declarat că „orice atac împotriva unui avion, unei nave sau forţelor armate filipineze în Marea Chinei de Sud va declanşa punerea în aplicare a tratatului de apărare reciprocă”, înţelegere care leagă Washingtonul şi Manila.

Cei trei lideri şi-au exprimat, într-un comunicat comun, „profunda îngrijorare în faţa comportamentului periculos şi agresiv al Republicii Populare Chineze în Marea Chinei de Sud”, declarându-se preocupaţi, în special de militarizarea teritoriilor câştigate şi de revendicările maritime ilegale în această regiune strategică.

Biden i-a primit la Casa Albă pe preşedintele filipinez Ferdinand Marcos şi pe premierul Fumio Kishida cu ocazia unui summit trilateral fără precedent, pe fondul unor incidente în serie care au implicat China în această zonă maritimă tensionată.

„Angajamentul Statelor Unite faţă de securitatea Japoniei şi a Filipinelor este neclintit”, a mai spus democratul în vârstă de 81 de ani.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1833 secunde