Jumătate dintre români nu au trecut de clasa a VIII-a! Suntem ultimii din UE la studii superioare

163
Jumătate dintre români nu au trecut de clasa a VIII-a! Suntem ultimii din UE la studii superioare - studii-1673442891.jpg

Articole de la același autor

Recensământul populaţiei, desfăşurat anul trecut, a scos la iveală un rezultat îngrijorător, reprezentat de faptul că aproape jumătate dintre românii rezidenţi nu au trecut de clasa a VIII-a, potrivit Antena3


Recensământul derulat anul trecut a arătat că 40,5% din populația României are un nivel de educaţie modest, în timp ce doar 16% dintre români au absolvit o unitate superioară de învăţământ.


De asemenea, datele Eurostat, înregistrate în 2021, au dovedit că România ocupă ultimul loc din UE când vine vorba despre studiile superioare.

Astfel, proporția populației cu facultate, având în vedere populația cu vârste cuprinse între 25 și 34 de ani, plasează România pe ultima poziție din UE, cu aproape 24%, comparativ cu 42%, media europeană.


Din nefericire, rămânem pe aceeaşi poziţie chiar dacă luăm în calcul întreaga populaţie a ţării.

Mihai Maci, expert în educaţie, consideră că persoanele cu un nivel redus de educație sunt rezultatul perioadei comuniste.

„Sunt oameni care sunt mai în vârstă și care au o școlarizare mai precară făcută atunci. Și situația nu s-a schimbat după 1990.

Avem nenumărate probleme cu oameni care nu au niciun fel de școlarizare. Din păcate, aici ne aflăm. Suntem pe ultimul loc în Europa la acest capitol”, a afirmat specialistul


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9394 secunde